Diskuse

Kon (ěvov) iny

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak vida, ještě ani neuschnul pomyslný inkoust na mém včerejším blogu a již máme německou helmu v Řeporyjích, jako důkaz, že jsem se nemýlil, když jsem psal, co je cílem a kam to celé směruje. Rv

0 1
možnosti
Foto

Zkuste hledat příčinu, proč najednou socha začala vadit.

Vždyť před pár lety pořádata armáda RF společná cvičení s NATO. A pak najednou?

Jakýsi obrat. Tajemní zelení mužíci lezou na Ukrajinu, KDOSI uloupí Krym a z ruských médií k nám zaznívá, že máme být vděčni za osvobození od imperialistů v r. 68.

A jakési tajemné síly z ruského podsvětí šíří fejky a hoaxy a snaží se rozvrátit EU.

ATD. A tak to někoho naštvalo a vzal kýbl s barvou. Protože socha se stala symbolem sovětské politiky, která ze současné ruské věrchušky začíní vystkopvat růžky.

Sám bych tu barvu necákal, ale ta socha měla zmizet už dávno.

0 1
možnosti

Aha, takže chcete posuzovat minulost přítomností? Ale ta minulost se stala tak jak se stala. bez ohledu na to, jakou cestou v v budoucnu Rusko vydalo.

.

To jako kdyby byla třeba v Plzni socha Pettona (možná tam je, nevím) a potom USA udělali něco za co bychom je odsoudili, tak toho Pettona odstraníme?

.

Jako já nevím, ale já vnímám tu připomínku jako připomínku minulosti, něčeho co se stalo. Né jako odměnu státu za to že je takový, jaký si ho přejeme mít... :)

1 1
možnosti

Sochu vztycili soudruzi V ČSSR v 80. letech minulého století, aby SSSR vlezli ještě víc do zadku. A lidé bydlici v místě umístění sochy tam symbol poklonkovani už nechtěli. Navíc nejde o hrob, ale jen o sochu, která připomíná víc než osvobození socialistické područí sovětskému svazu. To je celý, všechny ty ciraty kolem jsou zbytečné.

3 3
možnosti
Foto

Ale tato možná konotace padla 17. listopadu 1989. A to jim to připomínal ten puget? Mně to dávalo vždy jinou konotaci: Kdo v míru přicházíš, budeš vítán.

0 2
možnosti
Foto

K18a23r37e91l 68C79a96c61h

1. 5. 2020 8:44

Tak nějak to také vidím - karma následuje.R^

1 0
možnosti
Foto

Závěr dobrej R^ - karma. K těm argumentům: socha byla vztyčená hromadu let po válce, s nějakým vděkem k osvoboditelům to nemá nic společného. V tu dobu to byl čistý vlezdoprdelismus. Navíc to nemá absolutně žádný vztah k tomu místu. Nic se tam neudálo, žádná bitva, potyčka, nikdo tam nepadnul, Koněv tam neseděl v hospodě ..... A poslední argument je, že Kolář si na tom dělal každoročně PR a všem to už lezlo krkem. Byl jsem na vážkách, víceméně mi nevadil stav, kdy tam ta socha byla s vysvětlujícíma cedulema, ale nakonec přeci jen převážil názor odstranit. Tak a máte názor i od někoho, kdo tam tu ruku PRO zvednul :-)

4 1
možnosti

Sice nesouhlasím, ale alespoň z vás nečíší iracionální zášť. R^

0 0
možnosti
Foto

zde je zbytečné argumentovat racionálně, jde o kampaň vedenou především médii vedenou za účelem likvidace a vyhrocení vztahů s Ruskou Federací. Komunální politikové hrají jen role, které jsou jim přiděleny.

8 3
možnosti
Foto

No hrají je docela iniciativně a rádi a nadšeně.

2 2
možnosti

P24e56t58r 32B17u66r89i67a17n

30. 4. 2020 22:06

Ano, dochází ke snahám revidovat začátek, průběh i zakončení druhé světové války.

Zdroj: https://jurnecka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=750630

A to děláte právě vy svou další větou, že Koněv Prahu osvobodil a o tom se nediskutuje. Nebylo totiž od koho, Němci v Praze kapitulovali před příchodem Koněva. Váš článek se má tvářit jako strohé shrnutí faktů, a přitom se potácí mezi fakty, pochybnými tvrzeními, nepravdami a osobním přáním jako opilec noční ulicí.

2 7
možnosti

Ne, neříkáte pravdu. Nikde neříkám že se o něčem nediskutuje. Jen píšu že 70 let byl o tom kdo Prahu a jiná města osvobodil konsensus, který nezpochybňovali ani soupeři SSSR ve studené válce. To až teď nezodpovědní lidé otevírají Pandořinu skříňku revizionizmu, aniž by byli schopni dohlédnout, že se na ně z ní může vyvalit i to co si nepřejí.

.

Jinak to opakování že němci podepsali kapitulaci, já to přece nerozporuji. Píšu ale, že ČSR nebyla jen Praha. Němci dobře věděli, kde Koněvova vojska jsou. bez osvobozených ostatních měst východu by nebylo ani kapitulace Prahy. Opravdu nerozumíte významu armády před branami a výzanmu všech těch mrtvých ruských vojáků? ta porážka němců přece není tvořena jen nějakým tím aktem podpisu kapitulace, to je jen završením a v podstatě symbolem celéhio procesu.

.

Jako zbožné přání a pochybné tvrzení působí spíše pokusy vynulovat roli Koněvova tažení v celém příběhu porážky němců, které se krkolomně pokoušíte vydolovat z faktu kapitulačního podpisu. Nejen že je to hloupé, je to bohužel i nebezpečné. Jsem pro absolutní svobodu slova, tak bych rozhodně nikoho neumlčoval, ale přiznám se, že mě překvapuje nedostatek náhledu mnoha Čechů, když naříkají nad "agresivní reakcí" Rusů, aniž by dokázali nahlédnout, že celou anabázi jsme spustili my, Češi. A proč? Co z toho asi budeme mít? Některé kobnflikty mají smysl, tenhle mezi ně nepatří. Dá se na něm jen ztratit a nic získat.

9 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 10
možnosti
Foto

Teroristům se neustupuje, s teroristy se bojuje.

1 1
možnosti

chlapi, to osloveni bylo jen v legraci. prece mu pisu dobra prace a davam palec nahoru.

2 0
možnosti

To je dost že jste se umoudřil pane Petržalka. Taky by se vám mohlo stát něco nepěkného, třeba bodnutí deštníkem s ricinovou náplní... Jeden takový tady teď máme plonkový. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky