Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P15e19t22r 64L19o49r15e80n48c

27. 12. 2021 14:49

Kdo Vám to diktoval?;-)

Vzpomínáte na rozhlasovou stanici Vltava vysílající z Drážďan? Vidím velmi podobný rukopis.

- - -

Jsem vděčný za každý neotřelý a nemainstreamový pohled, a tudíž i za tento Váš příspěvek... ale přijmout ho za svůj mi jaksi nejde.

- - -

To je fakt z Vaší hlavy, jak Rusové by případně hypoteticky chtěli zaútočit raketama na USA ze své západní hranice přes Evropu a Atlantik? Proč by stříleli takovou oklikou? Tak jeli leda po zemi v 68 na nás, ale do Států mají vzdušné trasy naštelované jinudy - vemte si prosím k ruce kulatej globus a koukněte, kde je Kamčatka, Čukotka, komskodromy Pleseck a Vostočnyj a další...!

Ukrajina že je ne zcela sourodý slepenec a že o ni perou domácí oligarchové a sousední i vzdálenější predátoři - to nezpochybňuji, ale chybí Vám tam dvě zásadní přídavná jména - DNEŠNÍ NEBOHÁ Ukrajina a pak by se na to dalo navázat třeba exkurzem o Kyjevské Rusi, kolébce ruské kultury a státnosti, o jejích hrdých dědicích a tak...

A jaká je prosím motivace "Američanů", co si prý potajmu tahají na Ukrajinu všelijaké werky pro vojenský útok na poměrně chudé a velmi těžce "zkrotitelné" Rusko, kde už toho stejně docela dost patří Číňanům? (A bude víc.)

3 1
možnosti
SL

Je to matlanina. Ale některé pasáže blogu jsou mi povědomé, už jsem je někde četl, na nějakém ukrajinském či ruském webu. Ale mohu se plést...

2 0
možnosti
DR

Tady se dá jen zatleskat. Konečně namísto těch trapných protiruských ideologických křiklounů někdo, kdo má snahu o nějaké objektivní posouzení celé současné situace.

Jasná karma. R^

6 3
možnosti
Foto

K91a66r61e11l 18C75a35c71h

27. 12. 2021 13:30

Pane Jurnečko. Pozorně jsem si přečetl váš článek a musím jen konstatovat, že je to pěkný a logický rozbor situace tak, jak se jeví nám, kteří mají jen zprostředkované informace, mozek schopný myslet rozumně a přitom se oprostit od emocí. Nepřemýšlel jsem předtím o této situaci takto detailně a musím říci, že to, co jste napsal zní naprosto logicky. Snad to dokáže alespoň část čtenářů přimět k tomu, nevidět vše jen černobíle, ale zvažovat děje v souvislostech příčin a následků. Zaslouženou karmu jsem již přidal.

Včera jsem od kamaráda ze Slovenska dostal odkaz na video natočené autokamerou. Přesun těžké vojenské techniky na podvalnících přes Slovensko směrem na Ukrajinu. Není to dobrý pohled. VID-20210628-WA0004.mp4

5 2
možnosti
OJ

Dobrý den, děkuju.

Ten odkaz na video se mi bohužel jeví nefunkční...

0 0
možnosti
Foto

The best of the analyzes (I've seen so far), to nejlepší co jsem zatím o problému četl. Děkuji za zpracování, karma R^

6 2
možnosti
OJ

Mockrát děkuji.

0 0
možnosti
JK

Nemohu si pomoci, rád bych diskutoval a polemizoval s vašimi názory, ale zde vaše názory nevidím. Bohužel jde o pořád stejnou propagandu a stále tu samou interpretaci stavu z pohledu hodného utlačovaného a skoro bezbranného Ruska, které někdo tlačí do kouta. Zabito dokonale citátem ruského novináře.

Upřímně, pokud se cítíte být Čechem, jak by se vám líbilo mít těsně za hranicemi Česka stotisícovou armádu a neustálé hrozby, že dojde k útoku? Dobře si to promyslete, protože tady se nás snažíte přesvědčit, že je to jen taková hra na "sféru vlivu" a vlastně o nic moc nejde. Jenže ve válce, milej zlatej, teče krev.

Jestli někdo ohrožuje Rusko, Bělorusko a jeho obyvatele, tak jsou to jen a jen domácí diktátoři.

Ukrajinci si mohou požádat o členství kde budou chtít, těžko jim v tom někdo zabrání, druhá věc je přijetí, nikdo z NATO jim členství nepotvrdil ani neslíbil a rozmisťování strategických zbraní je jen další ze lživých strašáků Putina.

V Rusku je rok od roku bída stále větší a světová krize to jen urychlila, upřímně mi je Rusů líto, tohle si opravdu nezaslouží, diktátora, který je uvrhne i do války jen aby si udržel moc. Západ nemá potřebu na Rusko útočit, ani ho zbytečně oslabovat, časem zkolabuje stejně jako diktatury ve východní Evropě. Tohle Putin dobře ví a drží se u moci díky vnitřnímu teroru, který je nyní daleko tvrdší než tomu bylo za komuny u nás, jen to strašení západním agresorem včele s USA zůstalo.

Taky nemám rád, když někdo mluví za Ukrajince, těch není u nás zrovna málo, co takhle si udělat mezi nimi průzkum. Sám jich několik znám a znám i jejich názory, ale neodvážím se je prezentovat, protože jde jen o malý vzorek a tuším, že nemusí být objektivní. Už vůbec je drzost svérázně podle ruského vzoru vykládat jejich historii.

Už jsem to někde psal, četnost a agresivita blogů a komentářů namířených proti Ukrajině narůstá, to není dobrá zpráva, testuje se odhodlání Evropy bránit právo Ukrajinců na samostatnost, Evropa nesmí cuknout.

6 3
možnosti
OJ

Nebudu se hádat, hlavně proto, že naše názory ani nejdou proti sobě, spíš jsou úplně mimoběžné.. Jen jedinou věc. Můj text není namířen proti Ukrajině a Ukrajincům, naopak. To je právě to uvíznutí v úhlu pohledu, ten automatický předpoklad, co je v zájmu Ukrajiny. Jenže Ukrajina je i ten levý břeh Dněpru a jeho lidé a jsou to také Ukrajinci z pravého břehu, kteří se nechtějí stát předpolím pro budoucí útok na Rusko. A že by motivací USA byla nezištná pomoc Ukrajinskému lidi a přinesení jim demokracie, a nebylo jí ve skutečnosti právě ta snaha rozmístit své základny opět dál na východ, tak to si snad nemyslíte ani vy. Nebo ano?

.

Kdyby do toho mohli mluvit opravdu všichni Ukrajinci, byly bychom svědky rozděleného národa, kde každá část považuje za dobrou budoucnost něco jiného. Prostě mají jiné zájmy - jak jsem napsal v úvodu článku, nevidím to jako bitvu dobra a zla, nedémonizuji tedy ani ty Ukrajince, kteří doufají, že se jim štěstí dostane ze strany, o které si já myslím, že je vyžvejkne a vyplivne.

2 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky