Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, hodnotíte, že Pavlovi jsou Vlasovci zcela u p....e ..., to ale hodnotíte šppatně, v Řeporyjích měl Buňačenko štáb a věřte tomu, že se tím nezačal zabývat před týdnem.

7 0
možnosti
OJ

Já vám nevím. Samozřejmě, nemůžu vědět co se komu honí v hlavě, takže beru zpět. Na druhé straně nějak si nedovedu představit že pán: "My tu bartošovou doženeme k sebevraždě", měl nějaký sentiment pro jednu skupinu ruských vojáků, potažmo tu, která by zrovna s ním, kvůli jeho etnickému původu, pořádně zatočila. Možná se ale pletu a v Pavlíkově srdíčku je toho víc než bych čekal.

5 0
možnosti
JL

Proc autore, vidite dvoji metr jen na jedne strane? Vzdyt stejneho se dopousti i ruska strana. Pro ne byli Vlasovci zradci, ale oni delali v letech 1916-18 presne to same. Lenin a jeho bolsevici (i oni byli Rusi) za nemecke penice rozvratili ruskou armadu a zpusobili tim porazku jejich vlastni zeme. Rozpoutali pak valku obcanskou ve ktere zahynulo prinemensim petkrat tolik lidi, nez vojaku na fronte v letech 1914-16. Casy se ale pomalu meni, Putin co byvaly clen komunisticke strany nechal premistit ostatky belogvardejskeho hrdiny gennerala Kappela ktery zemrel ve vyhnanstvi v Cine a tam mu byl nad jeho hrobemm vztycen pomnicek. Po vitezstvi komunistu v Cine, na zadost Stalina pomnicek znicen, hrob srovnan. Putin naridil jeho ostatky vyzvednout a prevest do Moskvy. Tam byl znovu se vsemi poctami narodniho hrdiny pohrben na prestiznim hrbitove . Obe strany tvrdi, ze bojovali za lepsi Rusko.

3 0
možnosti
OJ

Koukněte, my tady dějiny nerozsoudíme. Jestli chce někdo aby se Rusové sklonili k zemi a pokorně přiznali že jsou nejodpornější národ na světě, který udělal všechno špatně, jestli chce někdo ten spor vyhrát 10:0, tak se asi nedočká. Rusové jako impérium udělalo hodně špatného, ale to samé můžeme říct i o ostatních impériích, které vládly národům. Britové a jejich Burské války, nebo Opiové války, Čína, Japonsko! Německo. Amerika. O každé z těch zemí se dá napsat kniha o jejich špinavostech, obvykle motivovaných chamtivostí. No, Rusko není výjimkou.

Já viděl a slyšel Putina jak se po několikáté omlouval za pakt Molotov Ribentrop. Bylo to na návštěve v Polsku a ptal se: Kolikrát se budeme muset ještě omluvit? A kdy se omluvíte za svůj pakt vy ostatní?

Sám píšete o případu bělogvardějce z kterého je patrné, že se Rusové snaží se svými dějinami a konflikty vyrovnat a nějak ty strany konfliktu usmířit. Je to jejich boj. Ale když se jednou vydáme na cestu zpochybnování všech fundamentů na kterém stojí poválečné uspořádání, můžeme se vážně dopracovat až do míst kde být nechceme. Já v článku jen říkám: Ano buďme sebevědomí. Buďme tvrdí například při vyjednávání kde hájíme nějaké naše zájmy. Ať už ekonomické, nebo politické. Ale tohle obnažování a zpochybňování různých epizod druhé světové války, nemá pro nás žádný význam, žádný zisk. Je to evidentně jen snaha kopnout si do toho nejcitlivějšího místa, které Rusové mají. A rovněž ten důvod je evidentní. Svézt se na téhle, dnes bezpečné vlně, karierně vzhůru.

Myslim si že pokud jde o mrtvé z války mohli by lidi svoje antipatie k Rusku malinko upozadit. Já třeba nemám rád Araby (hlavně ve smyslu že je nemám rád v Evropě, ale obecně to není můj oblíbený národ), ale nenapadlo by mě nějak tančit na hrobech těch, co zemřeli třeba teď při posledních válkách. Jak jsem někde včera četl: Nemluv o oprátce v domě oběšencově.

5 0
možnosti
OJ

A vůbec nejzajímavější mi připadá fakt, že tahle tupá necitlivost vůči citům národa, který prošel takovou hrůzou s tak nesouměřitelným počtem obětí, přichází zejména z okruhu lidí, kteří skloňují "lásku", "toleranci", "slušnost" a "lidskost" v každém pádě. Ta patologická nenávist k Rusům z nich tryská, ale ostatní tak rádi mentorují, že jsou nenávistníci v mnoha situacích, jako třeba když odmítneme používat správné zájmeno u někoho s nevyjasněnou pohlavní identitou, ... nebo když odmítáme vnímat vousatého třicátníka jako nezletilého sirotka.

Právě oni zdiskreditovali původně ušlechtilé pojmy jako je Pravda a Láska. Dnes jsou tato slova karikaturou, ne proto, že by někdo měl něco proti Pravdě nebo proti Lásce. Ale protože každá podobná situace vždy znovu ukazuje, jak lidé co si ten termín pro sebe ukradli, prožívají něco zcela opačného.

11 4
možnosti
IB

I19v45o 73B73o78u87š76e

5. 12. 2019 0:28

Ti vlasovci byli taky Rusové a dobře věděli, proč se dali k ROA.

3 2
možnosti
LU

Tak či tak, Prahu oslobodili Rusi!

Rusi boli Vlasovci, "Rudá armáda" boli taisto väčšinou Rusi.

0 3
možnosti
OJ

Jo, ale o to nejde. Jde o to, že má někdo potřebu otevírat teď tyhle věci z WW2 a revidovat je. Pro nic. Nic než vytvoření zlé krve. Novotnýmu jsou přece Vlasovci zcela u zadele. Ostatně, jeho by jako polovičního žida zlikvidovali, nebo by tomu napomohli a Novotný to samozřejmě dobře ví.

8 3
možnosti
PL

P29e26t28r 26L84u18k38e68š

4. 12. 2019 23:49

Oto, oni ti Vlasovci v Praze nezemřeli formálně (to byl zajímavý obrat). Spíš tak nějak skutečně. Můžeme to obracet ze všech stran, ale bez nich by byly ztráty povstalců několikanásobně větší, nemluvě o podstatně rozsáhlejší devastaci města. Bohatě stačí téměř 3000 obětí, o kterých se ví.

Když už jste v názvu článku zmínil generála - skutečným hrdinou povstání byl generál Kutlvašr po únoru 1948 odsouzený na doživotí a v roce 1960 milostivě amnestovaný. Závěr života trávil v uniformě nočního vrátného.

3 0
možnosti
OJ

Dobře, ale co tím chcete říct? Tedy už neplatí to, co platilo u Koněva, tedy že sice má nějaké zásluhy, ale neměl by v Praze být, protože udělal i ošklivé věci? U Vlasovců to neplatí?

4 1
možnosti
TT

Přesně tak. Nejedná se o nic jiného než o honbu za hlasy.

3 1
možnosti
IB

I47v95o 81B46o34u89š81e

5. 12. 2019 0:32

A že mu ruská ambasáda a ruská TV (a to nevíme, co na to Putin, když se ho pak ptali) k tomu tak vydatně pomáhá...... No není to podezřelé?

2 2
možnosti
MJ

No nato , že jste mlád, tak nic moc . Rv

2 9
možnosti
OJ

Nejsem mlád, je mi 50. Fotku musim vyměnit.

2 0
možnosti
JJ

Možná vás to překvapí, ale v Česku mají opravdu pomníky i příslušníci SS. Proč by tu neměli mít připomínku i mrtví zachránci Prahy z ROA?

1 1
možnosti
OJ

Popravdě, ano, překvapuje mě to trochu. Věděl jsem o Wermachtu, u SS mě to překvapuje. Ale zase né tolik. Dovedu si představit i pomník Vlasovcům. Jen kdyby z toho tolik nečouhala ta snaha provokovat a ublížit Rusům. Kdyby šlo Novotnýmu o Vlasovce, mohl by to udělat v tichosti. Tuším, že při stavbě pomníku příslušníkům SS, to takto v tichosti asi proběhlo ne?

5 1
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky