Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J92a27n 34R29á33ž

19. 3. 2019 14:53

Dobře napsaný článek, jako jeden z mála na podobná témata!R^

0 0
možnosti
Foto

Nový Zéland byl ale příkladem státu, kde to multikulturní soužití fungovalo, byť i na hrobech Maorů. To násilí tam bylo evidentně exportováno a inspirováno událostmi, které se staly na druhé straně zeměkoule. A pokud se zaměříme na separaci jednotlivých kultur, tak kde se to zastaví?

0 0
možnosti
OJ

Zastaví se to tam kde to vždy bylo. na homogenních státních útvarech, kde budou žít lidé, kteří spolu žít chtějí a mají nějakou základní jednotící ideu.

Myslím že třeba taková Evropa 50-80 let takto celkem fungovala. Itálie byla Itálie, Francie Francií. Jistě že tam měli menšiny, ale ty nebyly tak veliké a byly nuseny respektovat většinovou kulturu.

Společnost stvořená jen ze samých menšin je nutně společnost fragmentovaná.

Kdyby dnes měla británie s někým bojovat, pochybuji že tam bude to společné odhodlání jako třeba během WW2. Maldí pakistánci budou věřit něčemu jinému, než mladí Angličané.

0 0
možnosti
VM

Zbabělost? Frustrace? Vyšinutí? Fanatizmus?

Z mého pohledu každý akt, kdy ozbrojenec čímkoli z jakéhokoli důvodu zaútočí na bezbranné lidi je obyčejná a prachsprostá zbabělost.

Na druhou stranu, všechno co nám život předkládá má nějaký důvod a je třeba se nad tím zamyslet. Tedy hledám odpověď na to, co nám, jako společnosti, mají takové útoky, a je jedno kdo je dělá, naznačit? Co děláme špatně?

1 0
možnosti
JZ

J57a89n 81Z74í55m34a

18. 3. 2019 20:17

Možná bych doplnil že k historii jak NZ a tak i AU patří to, že i když tam vládnou Britové, tak se ze stejných dob počítají jak muslimští přistěhovalci. Všechny etnika tam žijí v mnohem větším míru, jak v Evropě.

1 0
možnosti
LP

Přečtěte si poslední blog Jitky Moody. Do vyhledávače dejte Jitka Moody Magazín. Žila 5 let v Austrálii a ví, o čem píše. Blog se jmenuje

KDO NESE HLAVNÍ VINU NA VRAŽDĚ 49 MUSLIMŮ PŘI MODLITBĚ V NZ?

1 0
možnosti
JZ

J71a97n 14Z69í30m50a

18. 3. 2019 20:11

Krásný článek a samozřejmě Karma R^R^R^

2 0
možnosti
Foto

Velkej respekt za snahu o objektivitu. Myslím, že je ohledně Zélandu opět spousta nejasností a od počátku to celé ztrácí smysl...Ačkoli zřejmě jen pro neznalé...Uvidíme, co se nakonec vyvrbí... Nic žádné masakry neomlouvá, ale je fakt, že média například neinformují o tom, že v rámci muslimského teroru zemřelo jen za rok 2018 minimálně 4.000,- lidí odlišného vyznání v Africe. Proč se vždy několik dní nepíše jen o tom, že muslimové vyvraždili kompletně křesťanskou vesnici, to jest rámcově několik stovek lidí? Jde o cílenou manipulaci a ovlivňování společenského mínění víceméně jednostrannou informovaností. A to je to, co štve všechny ty "rasisty, xenofoby a islámofoby"....Pak je možné, že Fendrych ( což je diagnoza sama o sobě) na Seznamu napíše, že je česká společnost nemocná...Já bych řekla, že je jen velice realistická a vidí věci v souvislostech. Krom toho, křiklouni kritizující české vidění reality rádi vytrhávají věci z kontextu . U nás obecně nejde o rasismus, ale o jakýsi souboj pravice s levicí. Zjednodušeně řečeno, nereálného idealismu s pragmatickým realismem.

6 0
možnosti
LT

L64u19d38ě30k 79T56o50n88d93r

18. 3. 2019 21:55

Nevíme toho spoustu:

seznam islámských teroristických útoků: https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=2019

databáze celosvětového terorismu: https://www.start.umd.edu/gtd/

nejhledanější teroristé FBI: https://www.fbi.gov/wanted/wanted_terrorists (Ahmed, Muhamad, Abdul...)

0 0
možnosti
IM

I23v82a54n 75M59i85n21á53ř

18. 3. 2019 18:35

Nejlepší způsob boje proti současnému terorizmu by byl: Nepodléhat multikulturním snahám - nezodpovědných - o vzájemnou integrací s islámem.

2 0
možnosti
PD

Se stvořením Okamury nesouhlasím, ale jinak skvěle napsáno!

0 0
možnosti
SB

Nesouhlasím s tím, že Okamura stvořil Baldu.

Myslíte si, že bez Okamury by lidé nevěděli, že multikulturalismus je utopie?

Okamura nic nového neříká. Říká jen to, co lidé vědí i bez něj. Vítr do plachet mu fouká pouze proto, že ostatní jsou pokrytci. Lidé oceňují to, že on o tom alespoň mluví, kdežto jiní politici ani to ne.

Ale troufám si říci, že oči neotevřel nikomu. Ani tomu Baldovi ne.

13 0
možnosti
OJ

Jo, v podstatě souhlasím. Byl to ode mne pokus o určitý bonmot a oslí můstek. Okamurovi vděčíme za to, že díky tomu že je to takový "křikloun", tak ta témata pomohl rozšířit. Baldovi ale oči neotevřel ani Okamura ani nikdo jiný. Balda oči spíš zavřel. Kdyby mu to trochu myslelo, tak by mu došlo že jeho "snaha" bude kontraproduktivní. A to nemluvím o tom že mohl zničit lidské životy..

1 0
možnosti
VM

TLDR. Jen bych měl jeden komentář k tomu, kdo vytvořil Baldu: Byl to jen a jen Balda, nikdo jiný.

Když začneme hledat řetězec viny, dojdeme ke dvěma věcem: zaprvé, všichni můžou za vše, zadruhé člověku upřeme právo rozhodovat se.

Každý je zodpovědný za své činy.

0 0
možnosti
VH

Každý je odpovědný za své činy - to autor nepopírá. Jen se zabívá otázkou, proč k takovému činu ten za něj odpovědný sáhl. Zde je ta kauzalita.

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky