Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To ani být nemusí. Článek byl v podstatě o tom, že by měl být prostor i pro názory které se mi nelíbí, se kterými nesouhlasím, které považuji za hloupé, nebo dokonce opravdu hloupé jsou..

Je jedno jestli má Klaus pravdu nebo nemá. Jde o to, že má nezadatelné právo si tu svoji pravdu říkat. Stejně jako kdokoli jiný zase tu svou.

0 0
možnosti

R^

PS: Hrušínský ilustroval nechtě. A Chemnitz je Němci zkomolená Kamenice (Saská).

1 0
možnosti

Výrok VK je už poněkud extrém. Internetová diskuze není lidské právo, jak by řekl jeho fotřík. Nicméně by stačil obyčejný robot, aby upozornil uživatele, že je příliš vulgární. Před odesláním příspěvku. Není třeba nějaká banda Elfů, pro které je málo kultivovaný každý, který nesdílí jejich názor.

Cenzor by neměl být psychicky labilní jedinec, který dostane do rukou hůl a najednou má pocit moci. Komu vlastně prospěje to uhlazování internetu? Maximálně zatraktivní rebelská hnutí, o které by slušný člověk dříve nezakopl.

4 0
možnosti

J91a75k92u88b 76Š56o13l21c

8. 2. 2019 13:46

Za výraz "fotřík" bych vás hned smazal. Tak se možná diskutuje ve čtvrté cenové.

2 2
možnosti

J11i15ř55í 16J93a13n64d91a

8. 2. 2019 13:22

Karma.

Jinak, on ten "boj proti nenávisti" patří mezi nejzákeřnější a nejpodlejší prostředky, kterým se špatně čelí.

To už věděli komunisté v 50. letech. Když jste v\stupoval proti kolektivizaci, tak to bylo z nenávisti k novému lidově demokratické zřízení, žádný názor. Kolektivizace byla přeci ta objektivně správná cesta. Kdo se jí bránil, tak to přeci musel dělat z nenávisti. Pak si počkali, až jeden z tisíců sedláků vezme na agitátora vidle nebo ho hodí do rybníka a hned zde byl důkaz nenávisti těchto zpátečníků.

Tato léta nebyla jen STB a mocenský aparát. Byla zde i armáda uvědomělých spisovatelů, herců, svazáků a komsomolců, kteří s jiskrou v oku věřili, že budují novou společnost.

Lidé jako Jan Hrušinský a jemu podobní vždycky řeknou nějaké svoje "moudro" a pak si z tisíců reakcí vyberou tu nejagresivnější či nejhloupější. Pak začnou fňukat, jak čelí "nenávisti". A tak pořád dokola.

11 2
možnosti
Foto

Dobrý, složitý článek, myslím, ale R^ zaslouženě. Také bych příspěvky nemazala, ať si každý udělá názor na pisatele sám. Ano, mazala bych příspěkvy nenávistného charakteru, které navigují proti člověku, proti skupině, které mohou být nebezpečné. A na to myslí i zákony. Holt, vůbec by to nemusela být složitá problematika, kdyby.....R^

1 0
možnosti

Jak chcete definovat nenávistný příspěvek? Pro jednoho je to obhajoba holocaustu. Pro jiného je to obhajoba Putina nebo kritika Havla. Pro třetího útok na jeho osobu (toto paradoxně nikdo nemaže).

3 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky