Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jsem si Váš blog přečetla ještě jednou a musím říct, že mě hodně potěšilo, že se takovými věcmi zabýváte, že o nich přemýšlíte. Kdyby takových lidí bylo víc, hned by bylo na světě líp :-) Zodpovědní lidé jako Vy by měli kandidovat v komunálních volbách.

0 0
možnosti
Foto

Dal jsem karmu, ale mám také připomínku. Stavět se "musí". Jistěže bychom se i bez stavění obešli a nezemřeli, ale "musí".

A přitom stále leží pozemky, velmi vhodné pro výstavbu, ladem. Tak třeba v Praze je Mezi Hodkovičkami a Modřany obrovský kus nezastavěného pozemku - dříve tam byly skleníky.

Nejsem developer, ale kdybych byl, tak by mě srdce bolelo, že tuto krásnou parcelu nemohu zastavět.

Na mapě to je část mezi ulicemi V Mokřinách, Modřanská a CS exilu:

https://en.mapy.cz/zakladni?x=14.4069520&y=50.0194035&z=17&source=stre&id=125375

1 0
možnosti

No jo, pozemek je to pěkný.. Ale je to prostě pořád něco za něco. Buď budeme stavět ... a teď jde o to co, ... nejspíš by tam vyrostly další kancelářské prostory... Nebo by tam mohl být nějaký kus zeleně.. na čemž by samozřejmě nikdo nevydělal.. ale byl by to krůček ke zlepšení lokálního - podtrhuji lokálního - klimatu. Vím že to zní sluníčkově, hipízácky a utopicky, ale ta situace nějaká je a buď na ni budeme reagovat, nebo budeme naříkat v televizi že je sucho a horko a budeme jak ti Haiťani, co žijí ze dne na den a jednoho dne tam shnijí ve špíně.

2 0
možnosti

Dávám Vám karmu, ale budu trochu protivná.

Developeři si mohou dovolit jen to, co jim umožňuje územněplánovací dokumentace, kterou projednává a schvaluje zastupitelstvo obce. Tvorba a projednání územního plánu je hodně složitý proces, zákon o obcích zastupitelům ukládá, že před jeho schválením musí návrh projednat s veřejností a té také musí dát prostor pro připomínky.

Ve většině měst tento proces probíhá bez valného zájmu veřejnosti, která se zpravidla probudí, až když už je pozdě. Bohužel!

V Praze je to se stavebními předpisy jinak, než ve zbytku republiky, ale domnívám se, že zákon o obcích je předpis vyšší právní sily, než pražské stavební předpisy, takže pravidla pro schvalování územního plánu, či jeho změny, by snad měly platit stejně.

1 0
možnosti

No jo, máte pravdu.. Ale nějak si prostě nedovedu představit, jak široká veřejnost zkoumá nějakou komplikovanou dokumentaci. On tomu také né každý rozumí. Tohle je právě to pole působnosti, kde mají za "lid" rozhodovat ti kvalifikovaní. Kteří by ale měli rozhodovat za zájmy té polis a né jednotlivců.

.

Nemůžu si pomoct, ale stále mi připadá, že ty projekty jsou tak evidentně nicnepřinášející, že za jejich schválením nemůže být nic jiného než korupce..

2 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky