Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VPS

Pár týdnů nás krmili informacemi o tom, že ti dva otrávení umřou, nebo budou trvale postiženi jak telesně tak i duševně a ejhle - dcera je již skoro fit a otec, podle ní, je na dobré cestě k uzdravení.

A pani Mayová mlčí a mlčí...

15 0
možnosti
BV

Nedávno jsme viděli praktickou ukázku smrtelných účinků nervově paralytické látky VX, použité k likvidaci příbuzného Kima.

Novichok má být osmkrát účinnější než VX a oni si to klidně přežijí

9 0
možnosti
PK

Pěkná úvaha.R^ Jen doplním podle ředitele Vojenského výzkumného ústavu v Brně Bohuslava Šafáře se tyto látky u nás dosud vyrábějí - ovšem "výhradně pro laboratorní účely". Podle zprávy, kterou přinesla ČTK a kterou zapracoval do svého zpravodajství již 19. března deník Právo, Šafář tuto informaci potvrdil. „Malé množství jich vyrábí i Vojenský výzkumný ústav v Brně“. Ústav k tomu má podle ředitele souhlas Organizace pro zákaz chemických zbraní. Řádově jde prý o gramy, takže vlastně nejde o výrobu. Spíše o laboratorní přípravu „malého množství“, kvůli testování jejich vlastností. Takže BISka musí dát podobnou odpověd i prezidentovi...

23 0
možnosti
BV

Velmi pravděpodobný výsledek vyšetřování BIS, pokud provede důsledné šetření mimo jiné ve Vojenském výzkumném ústavu v Brně, v Centru ochrany proti zbraním hromadného ničení (Joint Chemical, Biological, Radiological and Nuclear Centre of Exellence – JCBRN Defence COE) vytvořeném pro NATO ve Vyškově, u chemiků v Hradci, či u protichemické jednotky v Liberci :

1) v Česku se nikdy nevyráběla, netestovala ani neskladovala žádná bojová chemická látka s názvem Novičok, Novichok či Nováček

2) v Česku se v malém (gramovém) množství pro účely testování protichemické ochrany, výcviku protichemických jednotek, vývoje antidot, ochranných a desifenkčních látek, testovacích zařízení, metod analýzy a zjištování zamoření atd. vyráběly, používaly, skladovavaly, analyzovaly, testovaly atd. různě chemické bojové látky včetně nervově-paralytických a to i typu dnes nazývaného Novichok nebo obdobné. A to se děje dodnes.

3) Tyto látky byly evidovány, kontrolovány, bezpečně ukládány, protokolárně likvidovány, předávany spolupracujícím laboratořím i v jiných státech atd., takže se nám nepodařilo zjistit nekontrolavaný únik a zneužití.

4) Česko může v souladu s pravidly OPCW ročně vyrobit 10kg bojových chemických látek. Tento limit nepřekračuje.

Kontrolní otázka: Kolik gramů Novichoku je potřeba k otrávení dvou osob, když se smrtelná dávka uvádí maximálně v desítkách miligramů?

3 0
možnosti
SN

:-)......Pořad jsem neposlouchal, ale popsal jste to perfektně. Denně na titulní stránce Idnes. Včera Británie tak, dnes úplně jinak ! Nevím proč Mayová v krátkém čase, bez jakýchkoliv důkazů vynesla rozsudek? Stejně, jako Obama, když na Ukrajině spadlo letadlo. Okamžitě věděl kdo ho sestřelil a následovaly sankce.

Na tom celém je to nejhloupější, resp. držících basu, (dipl. Bašta to nazval v TV ..."ochotných"),aniž by byl nějaký důkaz, se připojilo, mezi nimi i my. R^R^R^

18 1
možnosti
OJ

Je to zvláštní. Přitom když by chtěli Rusy obvinit, tak se mohli tvářit že jako hrozně vyšetřují a pak začít pomaloučku nacházet ty ruské stopy. A bylo by.

Já nevím proč jsou vždycky tak strašně zbrklí a hned vědí kdo je pachatel, někdy i před skutkem samotným... ;)

17 0
možnosti
PS

Před pár dny po dlouhé době zapnu Radiožurnál plus a zaposlouchal jsem se do pořadu kde byl hostem Hynek Kmoníček, moderoval Michael Rozsypal. Ani to vaše ošklivé slovo nemůže vyjádřit to co se dělo ve studiu.

https://petrskrivan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=656229

5 0
možnosti
MD

Tento clanek svadi k nominaci na bloger roku. Vyjda vsak v roce 2018 vkladam do zaznamniku poznamku .. dat hlas v ankete bloger roku 2018.

18 1
možnosti
OJ

Děkuju za pochvalu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky