Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Komplikované. Ze špatných kořenů nemůže vyrůst nic dobrého. U vyrovnání s vyhnáním Němců nejde již o majetek, ale o zvěrstva, kterých se Češi dopouštěli. To popíráme a nechceme přiznat, relativizujeme vinami Němců.....

No a také je to zajímavé pro studium politiky, kdy Beneš vítězům lhal, když sliboval kantonální uspořádání pro Němce, což hned na začátku znemožnilo pokojné soužití. No ono ho znemožnilo zabrání území v bájných historických hranicích se většinovým osídlením Němci. Jako kdyby se Polsko obnovilo v hranicích před prvním dělením 1772.

Přijměme odpovědnost za poválečné bezpráví na Němcích

22. 05. 2015 10:53:40

Každý rok politici řeční a kladou věnce v Lidicích. V roce 2010 se zde požádal o odpuštění viny i Bernd Posselt. Je načase vybrat symbolické místo pro uctění vzpomínky na zabité a odsunuté Němce.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=463159

1 2
možnosti

Položit kytku v Lidicích nic nestojí, Na tyto gesta jim nesmíme skočit - jistě že jde o peníze. Ale to je mimo rámec mé úvahy.

1 0
možnosti

Úvaha je to komplikovaná. Já bych ji v praxi vztáhla na to, jestli "byl někdo ve straně" a jestli byl "evidovaný jako spolupracovník". To už mi dnes nepřipadá relevantní, když na vrata klepou hordy připrchlíků. Dívala bych se spíš vpřed a hodnotila co je a bude.

3 0
možnosti

Dobry zacatek vyrovnani s nasi minulosti by bylo navraceni existence Cech, Moravy a Slezska, zastaveni pocestovani statu, reorganizace statu ve spolkovy stat, reorganizace daneni, vlady, atd atd. To bych tedy bral:)

2 0
možnosti

Pro mě by první metou bylo vydefinování si národního zájmu. A tím by bylo konstatování že pro nás má národnost stále význam, že je to něco cenného. A dále vyjádření odhodlání si tu národní identitu chránit, pěstovat a rozvíjet.

2 0
možnosti

K poslední větě: jednoznačně nečistou hru. Národ ochromený a vytrvale ochromovaný pocitem viny je zralý k ovládání, je slabý, chybuje, rozdává se, prodává se, podvoluje se. Je to citlivá věc, může mít řadu úhlů pohledu, ale základ, myslím si, je přemýšlet hlavou.

5 0
možnosti
Foto

Vaše úvaha je dlouhá a myslím si, že jste se v ní zamotal.

To co povolujete rusům a číňanům, by jste měl tedy povolit i němcům. To znamená, že když Čína uznává a uctívá Maa, Rusko Stalina a Lenina, Německo by mělo mít na každém x-tém náměstí sochu Hitlera? Vždyť on ten národ vytáhl z ekonomické krize, za jeho působení klesla kriminalita a ty silnice byly taky celkem festovní.

Ne, ono to léčení - neléčení může vyhřeznout v nepěknej průser.

A jsme toho nyní svědky v téměř přímém přenosu, řek bych na několika nám blízkých frontách.

To, že jsme se pořádně nepostavili k naší minulosti, je taková česká tradice. Vaše stať nás jako semeniště našich problémů ale celkem vynechává, možná tedy příště.

A že toho je k řešení.

2 2
možnosti

Vůbec nás nevynechávám, špatně jste se díval. Jinak k soše Hitlera. Víte, ono to asi nejde kopírovat z jednoho prostředí do druhého přesně a naprosto totožně. Němci jsou prostě s Hitlerem v jiné situaci než Čínané s Maem a Američané s Leeem. Hitler něco udělal, poškodil také okolní národy nejen Němce, pak přišel jeho náhlý pád, totální porážka a tak byl samozřejmě najednou nepřijatelný a je to dobře. Nicméně v hlavách Němců by nějaká ta socha klidně zůstat mohla, jako připomínka že i tohle jsme my, ale né jak bič na vybuzování nekonečného pocitu viny u lidí, kteří s tím mají asi tolik společného, jako mám já s těmi husitskými výboji.

.

V Číně nepadl Mao takovým způsobem jako Hitler v Německu. Plynule od něj přešla moc, je tam určitá kontinuita. A ačkoliv by Číňané určitě nechtěli být tam kde byli za Maa, tak ho akceptují jako součást svých dějin. Nemyjí si ruce. Integrovali to.

4 0
možnosti

Ještě bych si dovolil doplnit názornou ilustraci toho, co píšete.

V červnu roku 2016 německý ministr financí Wolfgang Schäube prohlásil, že "bez přistěhovalců Evropě hrozí degenerace v příbuzenských sňatcích" a že "muslimové přispívají k otevřenosti a různosti". Mluvil také o "tureckých ženách ve třetí generaci" a označil je výrazem "enormí inovační potenciál". Řekl bych, že je to přesně to, co Vy ve svém článku označujete jako "reaktivní výtvor", tedy že "chování navenek je přesně opačné, než to, které se jedinec pokouší vytěsnit". V tomto případě zachází "reaktivní výtvor" do takového extrému, že Schäube se vpodstatě snaží vytěsnit rasismus tím, že hodlá cíleně doslova křížit lidi. Tento způsob myšlení je ovšem stejně děsivý, jako rasismus. Jeden z nejmocnějších politiků EU chápe lidi jako materiál pro své eugenické plány na vykřížení nových Evropanů.

9 0
možnosti

Přesně v intencích jejich guru Kalergiho. Ten jako míšenec zřejmě také praktikoval nějaký ten obranný mechanizmus...

1 0
možnosti

Naprosto vynikající úvaha R^

5 1
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky