Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavé čtení. Pokud by podobné nedostatky byly zjištěny při volbách třeba v Maďarsku, Evropská komise by vyletěla z kůže, a to plným právem. Jak je možné, že v USA se to toleruje?

7 0
možnosti

Pne Jurecka, blahopreji za super clanek. Konecne neco normalniho o US volbach, co ma hlavu a patu. Kdyz clovek napise, ze ve volbach jeste nepadlo konecne rozhodnuti, tak se spusti rev "liberalnich demokratu", ze nerozdycham, pokud muj milacek Trumpeta (kdo to je nevim) nevyhraje. Vubec nechapu, kde z poznamky, ze nejsou oficialni vysledky, ktere fakticky jeste nejsou, tahle banda sebestrednych hlupaku prisla na to, kdo by mne osobne vyhovoval vice. V principu je mi to jedno, jestli Trump nebo Biden. Trump je nepredvidatelny narcisista a Biden je zkorumpovany dusevne nemocny starec. Nadherny vyber :-P

5 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

To je klidne mozne, ale zatim neni formalne uzavrene hlasovani v jedinem state. Nebo mate jine informace?

0 0
možnosti
Foto

Jen poznámka k oněm "swing" státům, kde těsně zvítězil Biden. (Filadelfie není státem, ale velkým městem v Pensylvánii.) Na Floridě (29 volitelů!) zase těsně zvítězil Trump, ale demokraté zde výsledky voleb nezpochybňují. Ony "swing" státy si tedy vybrali republikáni.

Republikáni si nejvíce stěžují na to, že jejich pozorovatelům nebylo umožněno sledovat přímo na místě sčítání hlasů. U nás při sčítání hlasů smějí být přítomni pouze členové volební komise nebo členové nadřízené volební komise. Byl jsem členem volební komise vícekrát a nedovedu si představit, že by se tam během sčítání hlasů dostavila jakási skupina "pozorovatelů" z ulice a chtěla sčítání kontrolovat. V USA tam nakonec někde pozorovatele vpustili, ale museli se držet ve vzdálenosti několika metrů od sčítacích komisařů. To je samozřejmé, jinak by se manipulací mohli dopouštět právě oni "pozorovatelé". Nedovedu si ani představit, že by republikáni neměli žádnou možnost nominovat své lidi i mezi sčítací komisaře. U nás vysílají do volebních komisí své lidi politické strany, pokud je jich málo, doplní je starosta.

Takže ony stížnosti republikánů budou mít sotva nějakou naději na úspěch.

2 1
možnosti

U nás ve volební komisi musí být zástupci různých politických stran. V USA to tak není? Pak se požadavku na pozorovatele od republikánů nelze divit.

0 0
možnosti
Foto

Ještě snad jak je to s těmi žalobami

Před soudem ale právníci sami přiznali, že republikánští pozorovatelé mohli být čtyři metry od členů sčítací komise.“Omlouvám se, ale co je pak váš problém?“ divil se podle stanice ABC News stížnosti soudce Paul Diamond. Žádost zamítl, vyšší soud později povolil pozorovatelům být v blízkosti členům sčítací komise ve vzdálenosti necelých dvou metrů.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/pravnici-usa-pensylvanie-soud-trump-firmy-pr-michigan-nevada-georgie.A201112_121136_zahranicni_jhr

Ty žaloby jsou prostě postaveny na vodě

3 2
možnosti
Foto

No on vás nikdo, kromě Vás samotného, nenutí číst konspirační weby.

Faktem je, že Trump neunesl porážku tak se snaží kopat jako chcípající kobyla.

Realně ale se žalobami neuspěje a od Biden prostě dostal výprask" zcela legálně vsouadu s Americkým volebním právem, což dle průzkumů mimo jiné uznává cca 80% američanů tedy včetně většiny Trumpových voličů

4 1
možnosti
Foto

V84í27t 19R75a78i19s97e18r

14. 11. 2020 8:17

"Faktem je, že Trump neunesl porážku tak se snaží kopat jako chcípající kobyla."

"...zcela legálně vsouadu s Americkým volebním právem"

No, to se teprve ukáže, až se všechny právní bitvy ukončí. Do té doby se nedá to, co píšete, považovat za fakta. Ale přesvědčení máte, to zase jo :)

0 1
možnosti

J30i35r94i 39T27i87c27h42y

12. 11. 2020 18:17

Jak jsem jiz napsal v jinych ddiskuzich, podvody se dely, po zkusenostech s aktivitou Democratu po predchozich volbach bych rozhodne vsazel na znacne prevazne mnozstvi podvodu z jejich starny. Vetsina tech podvodu se asi nedokaze, takze Biden vyhraje. Lziva, primo zlocinecka propaganda Democratu a jejich nohsledu jako v CNN a Washington Postu, ktera zapocale od prvniho dne vstupu Trumpa do voleb na prezidenta a pokracovala s dennim vymyslenim novych lzi, byla velmi ucinna - bezny pracujici clovek se moc o politiku nezajima a opakovana lez se mu zda pravdiva. Presto si myslim, ze by nestacila, kdyby uspesne vysledky Trumpovy vlady nebyly naruseny tim virusem. Trump zvladl/nezvladl ten virus stejne jako skoro vsechny vlady ve vyspelych stateh, bez ohledu na jejich politicke zamereni, ale zadna z nich nemela takovou odporujici propagandu, jakou vytvareli Democrate proti Trumpovi.

11 2
možnosti
Foto

Těmi úspěšný i výsledky Trumpovy vlády myslíte to jak vypovídá dohody, jak eskaloval obchodní "válku" obecně tedy to jak rozeštvává svět?

Nebo myslíte to jak si připisuje zásluhy za růst ekonomiky, která rostla na celém světě.

0 2
možnosti
Foto

Velice zajímavé, karma

5 0
možnosti

Já si nejsem jistý, zda Trump vůbec má právo se nad případné podvody povznést a přijmout porážku.

Už jsem to psal i v jiných diskusích.

Trump jako kandidát na příští volební období by asi na to právo měl, ale Trump jako současný úřadující prezident je přímo povinen dbát na to, aby ústava USA a další zákony USA byly dodržovány. Jestliže něco nasvědčuje volebním podvodům, tak je přímo povinností prezidenta nechat to prošetřit. Vyplývá to přímo z jeho současné funkce prezidenta USA a není to nic společného s tím, že jde zrovna o jeho osobu. I kdyby šlo o kohokoli jiného, on je povinen zajistit zákonnost celého procesu volby.

Z hlediska ryze faktického mi je jasné, že Trup by se tak moc neangažoval, kdyby šlo o někoho jiného. V pozadí jeho motivace jeho vlastní osoba a jeho vlastní zájem bezesporu je. O tom nepochybuji ani v nejmenším.

Ale to nic nemění na věci, že po ryze formální stránce je jako současný prezident přímo povinen nechat prověřit podezření na podvod ve volbách dalšího prezidenta. Zatím stále je prezidentem on.

7 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS