Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J19a64k54u25b 40R61o15t91h

27. 2. 2018 14:00

Že vás ústa, přes která vás žádný sedlák z roku 48 nepraštil, nebolí. Fujtajksl. ;-€;-O

9 1
možnosti
OJ

A proč by měli? Mám respekt jak před těmi z roku 48, tak před těmi současnými. Na rozdíl od těch, kteří stavějí na piedestal ty co dávno odešli, ale vůči těm žijícím mají pouze pohrdání.

1 0
možnosti
JH

J77i15ř93í 27H32o76r32á63k

27. 2. 2018 13:49

Skvělý článek, jako příklad celých aktivistických familií bych chtěl uvést rodinu současného předsedy ústavního soudu. Rodina Rychetských - bolševická pražská rodina. Matka dělala u Gottwalda a nedoporučovala mu milosti v případě trestů smrti v 50. tých letech. Synáček trpěl na právnické fakultě a jako právník bytového družstva v 60.tých až 80.tých letech. Po převratu je z něho disident. Praha byla oproti nám venkovským balíkům vždy "pokroková", na druhé straně se zde tyto klany navzájem respektovaly, ať stály na kterékoliv straně: Pithartové, Havlové, Dienstbierové, Rychetští, Kocábové....

0 6
možnosti
Foto

J28a52k73u14b 83R80o88t36h

27. 2. 2018 14:02

Pane, když nevíte, jak se Rychetský dokázal slušně chovat za komoušského režimu, neměl byste jej hodnotit. ;-€;-O

5 1
možnosti
Foto

Kdyz tady argumentujete sedlaky, nemichejte jabka s hruskama. Pak se stane, ze placate nesmysly.

9 3
možnosti
OJ

Však to uveďte na pravou míru, rád si to poslechnu..

2 0
možnosti
PK

Ne se vším musíme souhlasit, ale co se týče venkova a p.Pitharta,tam jsem pro;-D

1 0
možnosti
SB

Především se divím, kde se v Petru Pithartovi, bývalém členu KSČ, který tam navíc vstoupil v dobách, kdy nebyl ani náznak nějakých snah o reformy, bere ta drzost kázat o škodlivosti roku 1948.

Já jsem například za současného prezidenta volil Miloše Zemana. Za tím názorem si buď až do smrti budu stát, nebo ho změním, ale v tom případě bych v sobě nenašel tu troufalost, abych veřejně vyhlašoval, jak byl ten český národ v tom roce 2018 hloupý, že ho zvolil.

Bral bych to tak, že byl jsem tehdy hloupý, mohu svou hloupost přehodnotit, ale nemám právo kázat rozumy těm, kteří v tom roce 2018 byli chytřejší než já.

Jestliže změním názor a jestliže se někdy začnu domnívat, že Drahoš by byla lepší volba než Zeman (nemyslím si, že bych ten názor někdy změnil, ale píši slovo "jestliže"), budu při zpětném pohledu na rok 2018 tuhle kritiku volby národa vždy spojovat se sebekritikou, jako nebožtík náš soused pan Blažek, též bývalý člen KSČ, po roce 1968 vyhozený, vždy při hovorech o politice u letního táboráku na kraji vesnice kritiku komunismu spojoval i se sebekritikou a nikdy nezapomněl přidat, že "byl jsem taky jeden z těch blbců, co tomu věřili".

Prostě vystupovat veřejně s kritikou roku 1948 a kázat to i lidem, kteří v KSČ nikdy nebyli, to je od bývalého komunisty troufalost.

7 3
možnosti
LB

Petr Pithart nikdy nepopíral, že pochází z prominentní komunistické rodiny, jeho otec patřil předválečným členům strany. Do KSČ vstoupil v roce 1960, jako devatenáctiletý.Tedy tři roky před tím, než ÚV KSČ nechal na jaře 1963 vypracovat takzvané "Sdělení o porušování stranických zásad a socialistické zákonnosti v období kultu osobnosti", které bylo předčítáno vybraným funkcionářům za zavřenými dveřmi na plenárních zasedáních KSČ. Teprve v roce 1968 se o tomto období mohlo otevřeně mluvit i ve sdělovacích prostředcích.

Sdělení přiznávalo, že lidé, odsouzení v procesech, byli naprosto nevinní, že jejich výpovědi byly vynuceny nezákonnými prostředky, že se při jejich výsleších používalo nejrůznějšího surového nátlaku, drog, fyzického i duševního mučení.

Pithart po absolvování práv na UK se dostal do týmu reformních komunistů, jako byl např. Zdeněk Mlynář. Své členství v KSČ Pithart sám ukončil v září 1968; členem KSČ byl osm let.

Miloš Zeman vstoupil do KSČ jako čtyřiadvacetiletý v roce 1968, čili v roce, kdy Pithart stranu dobrovolně opustil. Při Zemanově sečtělosti je velmi pravděpodobné, že o zločinech páchaných v 50. letech věděl. Na rozdíl od Pitharta Zeman v době normalizace nijak perzekvován komunistickým režimem nebyl.

6 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky