Diskuse

Pojďme navštívit Halíka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

R^R^ Taky mě to "naprdlo"; tady článek nemohu, ale už visí na PL.

Je dobré si ten jeho projev celý přečíst; je tam toho více. I v jednom odstavci si dokáže protiřečit.

Zdejší opoziční diskutéři si nevidí ani na špičku nosu a papouškují jen fráze.

Nechtějí přiznat, že prvotní nenávist je ta muslimská a na ni jde teprve NÁSLEDNĚ kritika.

6 0
možnosti
Foto

Pane Kulhavý, pojďte, zazpíváme si .......

1 2
možnosti
JP

Halík je hodnotově jednoznačně vymezený, každému je jasné, kam patří. Není proto divu, že u bolševiků a proruských trollů vyvolává averzi, ať řekne cokoliv.

3 13
možnosti

Jistě, každý si u přijímání musí vybrat svého stranického kněze, jinak má smůlu. A nechtít tu islám je totéž jako být Putinův agent, chápu.

11 0
možnosti
BD

Té nevzdělané nenávisti je tu již hrozně moc. Je hrozné,že to podporují i všichni kandidáti na prezidenta.

3 7
možnosti
JA

Nechtít někoho doma znamená jej nenávidět? Trošku moc velká zkratka,ne? Mě je celý Islám i s Aláhem tam kde končí záda, ale doma je nechci.

13 0
možnosti
PK

P84a85v12e37l 97K22r33á12l

9. 7. 2017 19:16

Jejda,tolik jedu a nenávisti k panu HalíkoviRv

3 14
možnosti
Foto

Omyl. Spíše je třeba si položit otázku, proč u mnohých tato persona vyvolává jistou averzi;-)

15 2
možnosti
Foto

K61a17r38e36l 12C42a58c30h

9. 7. 2017 19:03

Pan Halík je mi vcelku lhostejný. Je to totiž jeden z těch s určitým myšlenkovým omezením, kteří si myslí, že jen oni mají pravdu, kterou musí všem vnutit. Já žádné placky jako odznak příslušnosti k nějakému myšlenkovému či politickému směru nenosím. Podle pana Halíka jsem ale asi postižen nenávistí, když otevřeně říkám, že Islám jako náboženská ideologie by na našem území měl být postaven mimo zákon. Už jen proto, že tato ideologie je v rozporu s našimi právními normami a základní listinou lidských práv a svobod. To znamená žádní imámové a žádné shromažďování v mešitách k šíření této ideologie. Tento můj postoj mi ale nepřekáží v přátelské návštěvě zemí s islámským náboženstvím. Jiný kraj - jiný mrav. Když jim to doma vyhovuje, nechť se dle toho řídí. U nás máme ale nějaké zákony a normy společenského soužití a s těmi Islám koliduje. Proto zde tedy opravdu ne - u nás se musí dodržovat naše normy a zákony bez výjimek. Kdo je dodržovat nechce, buď musí odejít jinam, nebo počítat s náležitým postihem.

29 1
možnosti
Foto

A ještě k nadpisu a celému článku. Je podivné, že v tak ateistické a sekulární společnosti vyvolává jeden kněz takové animozity. Pokud je mi známo, tak Tomáš Halík nezakládá žádnou politickou stranu, nikam nekandiduje a má pouze omezenou možnost působení na své okolí. Jinak řečeno, může být drtivé většině národa lhostejný. Přesto vyvolává stále něčí potřebu se vůči němu vymezit. Nebude v tom ona freudovská teorie podvědomí, že tak nějak tušíme, že by mohl mít pravdu, a proto je třeba zvýšenou agresí a křikem přehlušit své já?

7 16
možnosti
MK

Nikoli; jen je dosti nebezpečný v tom, že hezkými slovíčky při své vzdělanosti umí zblbnout ty, kteří málo vědí. Bagatelizace islámského nebezpečí je na hraně, pakliže je vědomé, vlastizrady.

O jeho "pravdě" pochybují i sami církevní hodnostáři, naposled jsem četl článek pana Duky na PL. A Vy chcete být chytřejší?!!

22 4
možnosti
PP

Já jen nevěřícně kroutím hlavou nad těmi, co tady meditují něco o nenávisti v srdci, očištění od hříchu, nenávisti vůči skupině osob... Co to tady melete? Samotná podstata islámu spočívá v nenávisti vůči všemu neislámskému, ženu a její práva má za hadr, do detailů řídí život muslimům a běda tomu, kdo vybočí z lajny...atd. Proč bych již z těchto několika důvodů nevyjádřil svůj názor, že nechci, aby se tady islám šířil a s nenávistí to vskutku nemá co dělat. Islám je neslučitelný s jakýmkoliv jiným společenstvím, neustále brečí, jak je utiskován, huláká a tvrdě prosazuje svá "práva"... Ne, muslimové se NIKDY neintegrují do jiných struktur, vždy pohltí VŠECHNY struktury, které se pohltit nechají. A já se pohltit nenechám. S nenávistí to ovšem nemá co dělat, to má co dělat se svobodou. Takže co to tady melete? Buď nevíte, co islám je, anebo to nechcete vědět, případně to víte velice dobře, ale je vám to z nějakého nepochopitelného důvodu úplně jedno. Takže jestli je tady nějaká řeč o nenávisti, tak ano, nenávidím lidi, kteří jsou zabedněni ve svém multikulti a v nekonečném oblbování o spolužití s někým, kdo vás považuje za sluhu a otroka. Jste pro společnost daleko nebezpečnější, než samotní nositelé zrůdné islámské ideologie.

27 2
možnosti
Foto

;-) On ani Bůh to nemá, alespoń z hlediska člověčího, jednoduché. Neb ON ví a zná. Tudíž i chápe a rozumíR^Ovšem chtít to vše po páterech, či fráterech, to je skoro až moc;-)

7 1
možnosti
MK

R^ Já se tady snažím něco vysvětlit panu Vodvářkovi a Vy si to klidně rozčísnete srozumitelnou lidovostí! R^;-)

3 0
možnosti
Foto

Je škoda, že jste neuvedl vysvětlení, proč Tomáš Halík toto uvedl ve své promluvě. On totiž vysvětlil - a celkem jasně - proč má podobné stanovisko. Pokud má někdo v srdci nenávist, není před Bohem očištěn od hříchu a přijetí hostie je svatokrádež. To platí obecně, nikoli jen pro ty, kteří mají onu placku.

Pakliže chcete kopat do T. Halíka / v poslední době opět velice populární sport/, pak prosím uvádějte vše a nikoli jen určitou výseč z jeho řeči.

8 11
možnosti
MK

RvZ Vašich příspěvků je zřejmé, že jste cíleně mimo mísu. Nikdo, ani Vy, pane Vodvářko, mně neosvětlil, jestli kritik ideologie, která má v sobě zabudovanou nenávist a návody k násilí, je na stejné lodi jako právě ta kritizovaná ideologie. Není-li tomu tak, jsou všechny invektivy vůči odmítačům islámu v ČR nepatřičné a ve prospěch muslimů účelové.

11 2
možnosti