Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Noví apoštolové - Mohamed I-XII, Svatý Satan a ne svatý otec.

0 0
možnosti

Ježíš, on si je fakt neodvezl do Vatikánu?? To není VTIP??

0 0
možnosti

Kdekterý "svatý" byl blázen. Nic víc bych v tom nehledal.

0 0
možnosti

- “Humprey, co je to modernista?”

- “Výraz modernista je krycí označení nevěřícího”

- “Jako ateista?”

- “Ne, pane premiére. Ateistický duchovní by nadále nemohl čerpat svůj plat. Takže když přestanou věřit, nazývají se modernisty.”

Částečně jsem některé jeho sociální názory ochoten vysvětlit jeho latinskoamerickou determinací.

Jeden z jeho předchůdců se spolu s celou Evropou modlil růženec za vítězství v bitvě u Lepanta. Tak mi to přijde, že papa Franci by se modlil za prohru. :-/

4 0
možnosti

Karma.

Lépe bych to nenapsal. R^

8 0
možnosti

Skvělý článek, karma.

Mytí nohou uprchlíků i pokorná omluva a ujištění, že uprchlíci nejsou pro Evropu zátěž, ale dar...

To vše by bylo bohulibé, kdyby to nebylo jedno velké divadlo nebo možná ještě lépe řečeno jedna velká pantomina, kdy jedna strana dělá velká gesta a ta druhá strana je zcela hluchá, nic nechápe, má z toho srandu a cítí jen pohrdání.

Někdo by měl soudruhu papeži vysvětlit, že téměř všichni ti lidé neprchají před něčím, ale za něčím. Přinejmenším to tedy nejsou uprchlíci, ale připrchlíci.

15 1
možnosti

připrchlíci... :)

2 0
možnosti

J54a46n 73H76l65e56d61í46k

19. 4. 2016 22:48

jako by ho do funkce jmenovali imámové, kálifové, nebo že by muslím Husein Barack Obama ? Zvonku to vyzerá že se spíše modlí k Alláhovi, aby milosrdně při životě zachoval lenošné, odzbrojené, lhostejné křesťan, kteří místo kulometu zvedají půllitry.

5 0
možnosti

To si nemyslím. Jsem velmi kritický k Merkelové, úředníkům EU apod. Papež je podle mých chabých informací konzistentní ve svých postojích a to si cením

1 3
možnosti
Foto

Váš elaborát má jednu chybu. Papež František se obdobným způsobem choval dřívě než na něj ty relektory mířily už v době kdy ho znal jen málokdo na světě.

A ano papež má vystupovat v záři reflektorů, jako morální autorida dává příklad nejen křesťanův, ale i těm co věří v jiné bohy případně nevěří v žádného.

3 14
možnosti

Jenže to vypadá, že jediným současným morálním imperativem jak papeže, tak evropských elit, je sebeobětování se.

5 2
možnosti
Foto

Kardinál Ratzinger odstoupil ze zdravotních problémů a také proto, že to církvi zavařoval svými nešikovnými výroky, kde mohl. Byl schopný teoretik, jenž měl do detailů nastudovaného Kanta a Habermase, ale nešťastný rétor. Nedělal církvi dobrou PR. Humanisticky orientované ateisty, vyznávající např. teorii evoluce a popírající víru v nesmrtelnosti duše srovnal v UK s nacisty, sám původem z nacistické země. Bylo toho mnoho. Abdikoval ve svých 86 letech, což mi připadne jako normální rozumný krok. V anglikánské církvi jsou změny hlavy církve v daleko mladším věku naprosto běžnou záležitostí a pak se věnují například publikační anebo výchovné činnosti. Papež, jenž má možnost odstoupit, nemusí vést církev s panickou hrůzou a tlakem z Parkinsonovy nemoci, jíž čelil předminulý papež. I současný papež se nyní může díky Ratzingerovi rozhodnout, kdy bude vhodné, aby odstoupil. Ostatně, proč se najednou tolik vlažní čeští kulturní katolíci tolik starají o papeže je mi záhadou. Osobně si myslím, že se ve svých 86 letech rozhodl Ratzinger sám, nehrozilo mu 100 kardinálů s kudlou za zády.

3 0
možnosti

Já vim, jeden z těch "nešťastných výroků", bylo třeba, že se nebál konstatovat, že nejdiskriminovanější menšinou současného světa, je ta křesťanská na středním východě... Případně, když citoval římského císaře a jeho otázku: "Co nového dal Mohamed světu?"

.

Takže pro mě osobně, ty jeho "neštastné výroky" byly pravdivé výroky.

A to se neodpouští...

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS