Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J69a53n 79R41á71ž

13. 9. 2015 21:27

Největším odpůrcem sjednocení Německa byla Margie Thatcher. Ta říkala, že Evropa může klidně spát jedině , když bude v Německu platit okupační statut.

Churchill napsal ve svých pamětech, že až se jednou Německo spojí, nastane znovu německý problém.

0 0
možnosti
JK

Pekná analýza Nemcov. Podobne to vidím aj ja.

Nemci sú v súčasnosti asi najmenej nacionalistický národ v Európe. Zvlášť ak ich porovnám s Talianmi či Francúzmi. Či je to dobre alebo zle, je dosť ťažko povedať.

Nemcov dobieha to povestné kyvadlo dejín: keď sa raz vychýli do jedného extrému, prirodzeným zákonom sa po čase musí vychýliť do extrému úplne opačného. Som zvedavý, čo Nemci a Nemecko budú robiť, keď sa zo súčasného proimigrantského nadšenia kyvadlo opäť vychýli opačným smerom...

0 0
možnosti
Foto

To ze udělali chybu, ještě nedává právo k tak rozsáhlým závěrům. Mimochodem německých zemi jev Evropě stále ještě několik a vami uváděné riziko je vyvážené většinou jiných zemi. Ovšem je pravda, ze Německo se naopak boji použít sílu - viz řecká krize. Také je pravda, ze vybudovat ucinnou kontrolu ns řeckých hranicích potrvá dlouho, a ze 1948 a 1968 nám nikdo emigraci nezablokoval.

0 0
možnosti
JR

J11a53n 80R66á62ž

13. 9. 2015 21:32

Nejde o to, že udělali chybu s nelegálními narušiteli hranic, které v podstatě ústy Merkerlové nařídili vpustit dovnitř Schengenského prostoru.

Horší je, a dá se to že všech výroků německých politiků na všech úrovnich vypozorovat, že znovu vzkřísili politiku "Alles für Deutschland"

1 0
možnosti
AEA

Valka o Evropu uz zacala davneji, jenom vudcove to nechapu anebo nechteji videt...

Please, rozsirujte dal, at lidi vidi a vedi co za podvodyse dejou s emigrantama, vetsina novin to taji >>

>> http://absolon.blog.idnes.cz/c/476252/valka-o-evropu-uz-zacala.html

1 0
možnosti
AK

CR ma jedinecmou moznost vyskocit na vrchol evropske politiky. Staci zavest nekompromisni postoj proti islamistum a EU, zavest opravdovy volny trh, zakon, individualismus a jen se dal divat na Nemce a ostatni jak se jim to borti. Jeste by Nemci skemrali o azyl do Ceskych zemi! :))) jo a opravdove Ceske zeme by se musely take obnovit.

0 0
možnosti
JP

J55o73s33e63f 53P13a19r92á37k

12. 9. 2015 20:13

Trefil jste hřebíček na hlavičku. Bohužel, ta hlavička byla vaše vlastní.Rv

0 1
možnosti
JS

Mám mnoho důvodů abych neměl Němce rád. Po roce 1989 jsem se dokonce domníval, že jediné perspektivní spojenectví je s USA. Bohužel byl to ktrutý omyl. SRN nebo Němci se podle mého názoru již poučili. Na rozdíl od USA. Tento stát to má teprve před sebou. Bohužel, bude to stát mnoho evropské krve. SRN  jako stále okupovaný stát, přes veškerou snahu, nemá šanci debilní politice USA zabránit. Jako jediné řešení vidím umožnit USA, aby na svém území poznali jak válka chutná.

2 1
možnosti
AK

Klasicky nazor nekoho, kdo nezna USA a pouze chce na ne shazovat neuspechy. Vase prani se vam mikdy nesplni.

0 0
možnosti
JH

Ano, teď už víme odkud bude v budoucnu eskalovat fašismus! Němci jsou nepoučitelní!

1 1
možnosti
JP

Velmi reálná představa, obavy jsou na místě. Ale co s tím? Zase bychom chtěli na hranicích plot, ale nelze. Opět by nám nevadily celní stanoviště, ale nelze. Nechtěli bychom být v té zasr.... Unii, ale nelze. Tak co s tím? Máme spoustu bezdomovců, ale pomůžeme jen na vánoce s rybí polévkou, zato neznámým nabízíme spoustu výhod, tak co s tím? Já nevím, nejsem politik a nehrabu pod sebe. Možná bych i věděl, ale nesmím........

8 0
možnosti
JR

J57a95n 12R46á85ž

13. 9. 2015 21:36

Ale lze. Všechno lze, ale víte kolik lidí by odchodem z EU přišlo o miliony z evropských dotací? A proto je to neřešitelné.

P.S. Ale hranice se uzavřou do tří měsíců. Jsem ochoten si na to vsadit.

0 0
možnosti
OK

Domnívám se, že brzy propuknou sociální nepokoje v Německu a Maďarsku a to v momentě, kdy začne selekce. Kvóty spustí  bitvu o to, kdo pojede do Británie, kdo do Rumunska, Česka, Bulharska nebo zůstane v Maďarsku. Málokterý západní politik si uvědomuje, že uprchlíci se rozhodli využít pozvání paní Merkelové a jsou na cestě do Německa. V podstatě tolerujeme, že Německo obelhalo uprchlíky pomýlenou rétorikou Angely Merkelové. Nejprve plamenné řeči o 800 000 tisících uprchlících, které je Německo připraveno zvládnout. Následováno nešťastnými výroky o otevřeném Německu pro všechny. Za pár dnů prohlášení, že Německo bude vracet ekonomické azylanty, dnes výroky o armádě. U toho všeho Německo přikazuje solidaritu státům V4 a chce jim vnucovat pozvané azylanty. Na ekonomické uprchlíky se tolik nezlobte, jsou to oběti rétoriky paní Merkelové i uvítacích ceremoniálů za přítomnosti médií.

16 0
možnosti
GK

mate v tom trochu  hokej

1 3
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky