WikiLeaks: Tajná zpráva o operaci Rychlé šípy

15. 06. 2017 12:34:40
Toto je výtah tajné zprávy od velmistra Velikého orientu českého, k rukám velmistra obedience Grande Loge de France.

Zpráva se zabývá po generace a v skrytu probíhajícím bojem o směrování českého národa. Umění v tomto boji zaujímá výsadní místo a hraje roli, kterou drtivá většina lidí nechápe. Kdo by ho nakonec hledal v díle, jako jsou „Rychlé šípy“? Na druhé straně, jejich kultovnost cosi napovídá...

-----------------------

Je to boj starý, jako je starý boj dobra se zlem. A ani Praha se svými Stínadly, Dvorci a Druhou stranou, nezůstala tohoto boje ušetřena. Ježek v kleci? Kdež! Tvrdý ideologický boj o duši národa jehož průběh Jaroslav Foglar zašifrovaně vykreslil.

Teprve dnešní doba nám umožnila tuto rafinovanou Foglarovu šifru rozklíčovat. A výsledek je překvapivý. Ti, co byli líčeni jako kladní hrdinové, jsou ve skutečnosti zápornými představiteli starého a překonaného světa. A ti, co jsou vykresleni odpudivě, jsou onou progresivní avantgardou, nositeli nových idejí a čerstvého větru.

Nevěříte? Stačí se na ně podívat.

-----------------------

Rychlé šípy“. Jejich nekompromisní vedoucí s diktátorskými sklony „Mirek Dušín“. Nordický typ člověka který spolu s „Jindrou Hojerem“, jakoby vypadl z německého propagandistického filmu třicátých let. „Jarka Metelka“ – árijec středomořského typu, stejně jako „Červenáček“. A „Rychlonožka“? Potomek irských bigotních katolíků. (o obou posledně jmenovaných není známo jejich skutečné jméno. Pravděpodobně proto, že působí v dalších uskupeních, které se snaží indoktrinovat. Velmi pravděpodobně infiltrovali i skupinu “Strážci”, která byla aktivní během komunistického režimu. Viz obrázek č. 6 )

Z obrázků i příběhů je patrné, že Rychlé šípy jsou vyznavači militantního, polovojenského způsobu života. Členové spolků typu Skaut, Vlajka (povšimněte si podobnosti znaků fašizující Vlajky a Rychlých šípů) a tajně pravděpodobně také Hitlerjugend.

Jejich krátké kalhoty a podkolenky je ostatně prozrazují. Arogance s jakou vstupují do konfliktů s ostatními menšinovými skupinami ukazuje, že jsou přesvědčeni o své superioritě a jsou zastánci tzv. „white pride“.(připomínám například Dušínův příkaz Štětináčovi, aby odpravil všechny ty cituji: „odporné krysy“, což muselo být pro ekologicky smýšlejícího Štětináče značně traumatizující). Členy Rychlých šípů můžeme potkat zejména na poloutajených setkání ultrapravicové mládeže při oslavách výročí narozenin Rudolfa Hesse, kamuflovaných jako sportovní akce. Napojení na německé okupanty není dosud uspokojivě vysvětleno, avšak panuje přesvědčení, že schůzky s Vonty v podzemí svato-Jakubského kostela, byly ve skutečnosti konspiračními schůzkami s agenty Sicherheitsdienstu. Ježek v kleci byl jednoduše mrtvou schránkou se seznamem konfidentů.

------------------------

Naproti tomu „Bratrstvo kočičí pracky“ (dále BKP), symbolicky odkazuje na jiná tajná bratrstva. Kočičí pracka jako talisman, stejně jako „Štětináčova“ záliba v okultismu, napovídá mnohé o spolupráci se zednářskými bratrstvy, jimž je deklarována věrnost při četných rituálech, které povrchní čtenář mylně pokládá za vykreslení pověrčivosti členů BKP. Kromě okultismu a magie, Štětináč chová myši a krysy. To, spolu s jeho účesem ukazuje, že jeho pokrokové postoje vyšly z prostředí punku.

Další člen „Bratrstva kočočí pracky“ „Bohouš“, se schovaný ve své kapuci netají inspirací hiphopovou scénou, a s ní spojeným bojem afroameričanů za rovnoprávnost a lidská práva. Vzhled i metody boje, prozrazují příslušnost k Antifě.

Ideově toto bratrstvo zastřešuje muž s krycím jménem „Dlouhé bidlo“. Jak je z těch několika mála fotografií které jsou k dispozici zřejmé, je to nebo to byl, student filosofické fakulty. Mnoho dalšího však o něm známo není, protože je to zkušený konspirátor a působí skrytě. Jednou nebo dvakrát byl viděn ve společnosti Jakuba Patočky, Anny Šabatové a dalších brněnských intelektuálů. Známo o něm ovšem je, že s Bohoušem nacvičoval krasobruslařské představení, což byl ve své době svého druhu „comming out“, kterým s Bohoušem vyjádřili podporu alternativním formám soužití. Za povšimnutí rovněž stojí obličejové rysy členů Bratrstva, naznačujících svojí morfologií, "nekvalitní" genom ve srovnání s ušlechtilými Rychlými šípy.. Co tím asi Foglar a jeho kreslíř sledoval..?..

------------------------

Nyní, když je tedy Foglarova šifra rozluštěna, zůstává otázka: Kým byl Jaroslav Foglar? A na které stál straně? Silné sdělení a étos jeho díla ovlivnil generace myšlení mladých lidí a podsunul jim pocit, že hodnoty reprezentované Rychlými šípy, jsou ty správné. A že starý svět se svými maloměšťáckými hodnotami, je cosi, za co stojí bojovat. To by vysvětlovalo nepochopitelný odpor, který Češi kladou novému Evropskému uspořádání, na němž pracujeme již dekády.

Anebo byl Jaroslav Foglar krtek našich pokrokových sil v prostředí tradicionalistických ultra-konzervativců, které se pokusil rozložit zevnitř? Potom by jeho dílo bylo geniálním komunikačním prostředkem s jeho řídícími složkami. Této tezi, by odpovídal stav skautského hnutí dnes, kdy s potěšením musíme konstatovat, že dětem je v tomto prostředí vkládán do myslí takový obsah, který je spolehlivě připraví pro jejich budoucí roli předvoje pokroku a změny. Letní tábory již neslouží jako přípravka k brannosti, ale učí děti otevřenosti a poddajnosti.

Proto, vaše eminence prosím o objasnění této záhady, abychom věděli, zda Foglarovo dílo, plné jinotajů, spíše potlačit a upozadit, či naopak propagovat.

Ať velký Architekt řídí vaše kroky.

------------------------

Autor: Oto Jurnečka | čtvrtek 15.6.2017 12:34 | karma článku: 24.83 | přečteno: 1878x

Další články blogera

Oto Jurnečka

Desatero Vidláctva

Desatero Vidláctva je extenzí "Manifestu skutečné ekologie". Zatímco manifest myslím naprosto vážně, desatero myslím, ... vlastně také vážně.

6.7.2023 v 12:36 | Karma článku: 30.29 | Přečteno: 711 | Diskuse

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - IV

Probrali jsme marnost pokusů o celoplanetární zásahy a naopak důležitost lokálního přístupu k ochraně přírody. Dnes budu o něco konkrétnější.

6.7.2023 v 11:33 | Karma článku: 13.66 | Přečteno: 156 | Diskuse

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - III

Pokračování textu o ukradené ekologii a o promrhané energii idealistů na utopické projekty. Čemu by energie zodpovědných naopak věnována být měla?

5.7.2023 v 13:44 | Karma článku: 14.20 | Přečteno: 259 | Diskuse

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - II

Pokračování textu o ukradené ekologii a zneužitých idealistech. Na jaké vějičky sedli? Je šance je přesvědčit, že nová odvětví průmyslu za která bojují, životní prostředí nechrání ale škodí mu?

4.7.2023 v 15:04 | Karma článku: 17.24 | Přečteno: 231 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 8.64 | Přečteno: 97 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 8.44 | Přečteno: 239 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 9.02 | Přečteno: 142 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 15.05 | Přečteno: 350 | Diskuse
Počet článků 138 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2859

To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.

Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...