K čemu protiimigrační politiky, když tu migranty nemáme?

21. 09. 2016 11:43:35
Velice častý argument těch, kteří se vysmívají proti-imigrační agendě některých politiků a aktivistů. Není to však obráceně? Možná u nás zástupy migrantů nejsou, právě díky aktivitě aktivistů...

------------------------------------------------------------------

Zrovna včera jsem četl blog, kde se autor podivoval nad rétorikou těch, kteří takzvaně frčí na proti-imigrantských náladách. Jiný důvod prý nemají a mít nemohou, neboť u nás žádné imigranty nemáme.

Také Lubomír Zaorálek uklidňoval lidi na náměstí a imigranty počítal na prstech. Napočítal jich osm. A ti co přijdou v budoucnu, stejně prý zase odejdou do Německa, prohlásil.

Mají pravdu. Imigranty tu opravdu zatím nemáme. Tedy máme a opravdu hodně, ale takové, se kterými se dá žít. Vietnamce a Ukrajince. Také Slováky, ale ty počítám mezi našince. Nemáme zde dosud ty rizikové, prokazatelně rizikové. A je to dobře.

Ovšem, jak by vypadala situace dnes, pokud by uplynulý rok nebyl naplněn takovým vzepjetím lidí, kteří se začali organizovat ve snaze nedopustit u nás již běžné reálie západoevropských zemí? Můžeme se vysmívat rozhádané proti-imigrační scéně, faktem ale zůstává, že ten Konvička s Volfovou (dokud ještě kamarádili), dokázali naplnit Hradčanské náměstí. A předtím menší Mírák, který telemostem spojili s náměstími v dalších českých městech.

Také plnili média, realizovali petici – nikoli internetovou, ale papírovou – která čítala přes 200.000 signatářů. Uskutečnila se řada besed, které naplnily poměrně velké sály, což je v dnešní době pozoruhodné. Běžně lidé nechodí masově na akce, poslouchat řečnění nějakých literátů o společenské situaci.

Navázaly se kontakty se zahraničními skupinami, počínaje německou Pegidou, přes bulharské dobrovolné obránce hranice až k založení projektu "Pevnost Evropa", sdružující politické subjekty z celé Evropy, smýšlející pro-národně a pro-Evropsky (pro-evropsky ve smyslu ochrany skutečných a původních evropských hodnot, nikoli těch nově definovaných eurounijních pseudo hodnot!). Byla založena tradice společného výstupu na Sněžku s polskými přáteli, která tak trochu evokuje předlistopadové setkávání českého a polského disentu.

I ty nešťastné akce s velbloudy na Staroměstském náměstí, nebo kamenování kadibudky před Saudsko-arabským velvyslanectvím, byly prostě součástí snah, udržet téma v oběhu. (formu za šťastnou nepovažuji, na druhou stranu přiznejme si: pokud by například ZTOHOVEN přijeli na staromák v ruském gaziku, převlečeni za ruské vojáky a stříleli by u toho z atrap AK47, tak by se média rozplývala blahem nad nápaditou formou připomenutí ruského nebezpečí)

Jsem přesvědčen, a uniklé Sobotkovy maily to dokládají, že mainstreamové strany byly překvapeny aktivizací společnosti a silou odporu k přijímání. Jsem přesvědčen, že se někteří jejich představitelé začali obávat o hlasy zejména tradičních voličů levice. A jsem přesvědčen, že tento strach, aby u nás nevyrostla nějaká obdoba rakouských Svobodných, francouzské Front-nationale, nebo německé AFD, tak ten je přiměl, aby alespoň trošku vzdorovali Merkelové, Junckerovi a jejich návrhům.

Můžeme si o každém z nich jako o jednotlivci myslet cokoli, jedno je ale jisté. Bez těch Okamurů, Konvičků, Volfových, Borkovcových, Haškových, IVČRN, Bloků proti islamizaci, a dalších, bychom zde dnes měli tisíce migrantů a byli bychom naší vládou zavázáni přijmout svůj díl pokaždé, když Evropa dostane další várku. Proč by se vláda tak zachovala? Protože by mohla! Proti tak jasně projevené vůli většiny občanů, si to ale netroufla.

Jsem proto vděčný každému, kdo se přičinil, že se téma stalo dominantním ve veřejném prostoru, protože ono si to zaslouží. Není nic, co by budoucnost ovlivnilo více, cokoli jiného je vratné, důsledky hloupé imigrační politiky ale vratné nejsou. Ne, bez zašpinění rukou.

Zdá se mi evidentní, že zejména socani čekají, až téma vyšumí a oni budou moci splnit svoji historickou úlohu, tak jak je “novou levicí“ v Evropě vnímána. My jim to nesmíme dovolit a nesmíme povolit v tlaku na ně. Příležitost bude již za pár dní při demonstraci v několika městech. Nebudu sem psát kdy a kde, abych neporušil kodex blogera. Ale stačí sledovat příslušné kanály, FB, atd.

------------------------------------------------------------------

article_photo

Autor: Oto Jurnečka | středa 21.9.2016 11:43 | karma článku: 38.77 | přečteno: 1397x

Další články blogera

Oto Jurnečka

Desatero Vidláctva

Desatero Vidláctva je extenzí "Manifestu skutečné ekologie". Zatímco manifest myslím naprosto vážně, desatero myslím, ... vlastně také vážně.

6.7.2023 v 12:36 | Karma článku: 30.29 | Přečteno: 711 | Diskuse

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - IV

Probrali jsme marnost pokusů o celoplanetární zásahy a naopak důležitost lokálního přístupu k ochraně přírody. Dnes budu o něco konkrétnější.

6.7.2023 v 11:33 | Karma článku: 13.66 | Přečteno: 156 | Diskuse

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - III

Pokračování textu o ukradené ekologii a o promrhané energii idealistů na utopické projekty. Čemu by energie zodpovědných naopak věnována být měla?

5.7.2023 v 13:44 | Karma článku: 14.20 | Přečteno: 259 | Diskuse

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - II

Pokračování textu o ukradené ekologii a zneužitých idealistech. Na jaké vějičky sedli? Je šance je přesvědčit, že nová odvětví průmyslu za která bojují, životní prostředí nechrání ale škodí mu?

4.7.2023 v 15:04 | Karma článku: 17.24 | Přečteno: 231 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 58 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 12.26 | Přečteno: 122 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 5.73 | Přečteno: 109 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 37.99 | Přečteno: 916 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 34.01 | Přečteno: 3398 | Diskuse
Počet článků 138 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2859

To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.

Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...