Proč Zelení taktně pomíjí neudržitelné reprodukční chování Afriky?

16. 05. 2016 13:48:23
Počítají nám uhlíkovou stopu, zakazují igelitky, nutí třídit odpad, intervenují do všech oblastí života, energetiky, zemědělství, dokonce prý není možné, aby Češi létali letadlem na dovolenou, nechal se slyšet mladý Stropnický.

A my se podvolujeme. Proč také ne? Některé ty věci jsou docela rozumné. Například ono třídění odpadu. Nebo omezení používání igelitových tašek a návrat k těm látkovým. Jiné rozumné nejsou a jsou spíš ideologickým úletem, nebo rovnou dobrým byznysem. Ale obecně vzato, jsme rozumní lidé my Evropané a rádi dbáme na prostředí, ve kterém žijeme. A ačkoli jsme si ho dost poničili při počátečním boomu průmyslu, včas jsme dohlédli důsledky a sami sebe jsme omezili.

A přesto jsme to my, na koho míří kárající prst zelených kněží a proroků nového řádu. Vy, vy, vy, jste vinni za stav světa, za klimatické změny, globální oteplování i ochlazování, sucha i deště. Je třeba učinit svět trvale udržitelným, hřímají a nakazují nám další a další omezení s pochybným dopadem na stav přírody. Nutí nás spalovat jídlo v motorech a plnit vrcholy hor betonovými sloupy s rotujícími větrníky. A nikdy nezapomenou připomenout, že jsme vlastně jakýsi virus a nejlépe by planetě (Gaie) bylo, kdybychom se všichni vrhli z útesu a nakrmili svým přebytečným uhlíkem mořské živočichy.

Ano, většina problémů světa, ekologických i jiných by byla vyřešena, pokud by na planetě žil stále stejný a rozumný počet lidských bytostí. Pokud se naše počty zdvojnásobí každých 50 let, tak můžeme regulovat igelitky až do aleluja a nebude to nic platné. Budeme pro prostředí kobylkami, které, stejně jako sarančata, nejprve všechno sežerou a pak se začnou požírat navzájem. A marné jsou utopické modely, které vyčíslují, že pokud postavíme mořská města, vejde se nás na planetu až 40 miliard a podobně. No ano, možná vejde. Ale už se na ni nevejde žádný jiný život, a navíc, kdo by tak chtěl žít? Nehledě na to, že problém by byl jen o pár dekád odsunut a brzo by lidé řešili znovu stejný problém. Kam se vrtnout? Kde vzít zdroje?

Kupodivu, naše elity svůj požadavek na udržitelný způsob života neadresují těm, kteří ho prokazatelně nežijí ani trochu. Pojďme si říct pár fakt:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evropa

nejhustěji zalidněný kontinent na světě (tolik k představě, že je to Evropa, která by měla pojmout všechny potřebné světa). V roce 1970 ji obývalo cca 680 milionů lidí. Nyní je to asi 718 milionů lidí. Přírůstek 38 milionů za půlstoletí. A většina z toho nejde na vrub Evropanů.

Turecko

1927 – 13.6 milionů obyvatel

2011 – 75 milionů obyvatel

Turci se tedy zpětinásobili za 80 let!

Afghánistán

1979 – 15.5 milionů obyvatel

2015 – 32.5 milionů obyvatel

Afghánců je tedy dvojnásobek za 35 let a to tam jede celou dobu válka!

Niger

1960 – 1.7 milionů obyvatel

2011 – 16 milionů obyvatel

Nigeřanů je tedy více než osminásobek za 50 let. Chlapíci!

Nigérie

1950 – 33 milionů obyvatel

1991 – 88 milionů obyvatel

2006 – 140 milionů obyvatel

2014 – 177 milionů obyvatel

Co dodat?

Egypt

1945 – 18.5 milionů obyvatel

2004 – 73.5 milionů obyvatel

Odhad pro rok 2025 – 103 milionů obyvatel

Z jednoho Egypťana po druhé světové válce jsou dnes čtyři.

Při stejném chování by dnes na území ČR žilo 40 milionů Čechů. To už by nám bylo dost těsně v naší kotlince, není-liž pravda? A zapomeňte na nějaké přírodní rezervace a parky, vše by muselo být zastavěné.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak to bylo několik států jako vzorek. Celkově žilo v roce 1990 v Africe 642 milionů obyvatel a v roce 2004 již téměř miliarda. Organizace zabývající se demografií odhadují, že do roku 2050 (za 35 let) to bude dvojnásobek. Tedy prakticky 2 miliardy. Celá Afrika má přírůstek 50 milionů lidí za rok. To je jedna Francie ročně!

Nevěřím proto Zeleným stranám a ekologickým organizacím, že myslí svůj boj za trvale udržitelný stav světa vážně. Kdyby ano, museli by ho především cílit na ty, kteří se replikují jako vačice. Ale to ne, to je lid jimi chráněný, zdá se. Tam míří neustálá potravinová a lékařská pomoc a na této explozi se tito dobráci přímo podílí. Ne, nemohou to myslet vážně. Domnívám se tedy, že celé to ekologické běsnění je jen snaha o vytvoření jakéhosi nového náboženství, pod jehož praporem se snaží sjednotit globalizovaný lid.

Ano, my Evropané se většinou budeme chovat ekologicky i bez poučování. Budeme snižovat svoji spotřebu pokud to bude nutné, budeme vyvíjet sofistikované, prostředí nezatěžující technologie, budeme se nejspíš vracet k šetrnému zemědělství, které nebude exploatovat půdu způsobem, kterým se za pár let mění v mrtvou hmotu. Ale bude nám to houby platné, pokud ta větší část světa bude stále větší. Protože i nejekologičtěji se chovající lidé (a já mám silné pochybnosti, že v přítomném okamžiku ukotvení lidé se tím vůbec budou ochotni trápit), potřebují jídlo, vodu a prostor. Pokud jich bude příliš, nakonec tu planetu sežerou.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V těchto souvislostech se mi jeví jako zajímavé, jak nyní všichni řeší klimatické změny, jak bude v Africe nedostatek a jak se tedy máme připravit na migrační vlny. A nikdo z těchto futurologů zatím nezmínil, že existuje daleko bezpečnější řešení problému, než je přesun mas lidí na nejhustěji zalidněný kontinent. Prostě změnit reprodukční chování. Afrika má dost zdrojů na to uživit takové počty lidí jaké v ní žily například v roce 1950. A naopak, žádný kontinent nemá dostatek zdrojů, aby uživil masu lidí, která se každých 50 let zdvojnásobí.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

article_photo

Autor: Oto Jurnečka | pondělí 16.5.2016 13:48 | karma článku: 49.03 | přečteno: 41356x

Další články blogera

Oto Jurnečka

Desatero Vidláctva

Desatero Vidláctva je extenzí "Manifestu skutečné ekologie". Zatímco manifest myslím naprosto vážně, desatero myslím, ... vlastně také vážně.

6.7.2023 v 12:36 | Karma článku: 30.29 | Přečteno: 711 | Diskuse

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - IV

Probrali jsme marnost pokusů o celoplanetární zásahy a naopak důležitost lokálního přístupu k ochraně přírody. Dnes budu o něco konkrétnější.

6.7.2023 v 11:33 | Karma článku: 13.66 | Přečteno: 156 | Diskuse

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - III

Pokračování textu o ukradené ekologii a o promrhané energii idealistů na utopické projekty. Čemu by energie zodpovědných naopak věnována být měla?

5.7.2023 v 13:44 | Karma článku: 14.20 | Přečteno: 259 | Diskuse

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - II

Pokračování textu o ukradené ekologii a zneužitých idealistech. Na jaké vějičky sedli? Je šance je přesvědčit, že nová odvětví průmyslu za která bojují, životní prostředí nechrání ale škodí mu?

4.7.2023 v 15:04 | Karma článku: 17.24 | Přečteno: 231 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 36 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 132 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 275 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 31 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 9.02 | Přečteno: 146 | Diskuse
Počet článků 138 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2859

To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.

Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...